Länkar

Svart hål
 

Här har vi samlat rymdiga länkar till platser, bloggar, utbildningar, rymdstyrelser världen över och mycket annat.

Rymdstyrelsen
Myndigheten som sköter allt som har med rymden att göra i Sverige. Här finns bl a utbildningsmaterial för skolan, frågor och svar, fakta om Christer Fuglesang och svensk rymdindustri.

Förening Rymdforum Sverige
Föreningen har bland annat en bra frågelåda om rymden.

ESA - European Space Agency
ESA är den europeiska rymdstyrelsen som sköter det europeiska rymdprogrammet.

ESAs sida om Christer Fuglesang och Alissé
Här har ESA samlat material om astronaut Christer Fuglesang och hans uppdrag, Alissé.

NASA - National Aeronautics and Space Administration
NASA är den amerikanska rymdstyrelsen. På deras sajt finns mängder med intressanta videos, bilder och artiklar.

Populär Astronomi
Populärvetenskaplig tidskrift inom astronomi och rymdfart.

RUAG Space AB
Utvecklar och tillverkar datorsystem, mikrovågselektronik och antenner till satelliter
och adaptrar och separationssystem till bärraketer.

SSC (fd Rymdbolaget)
SSC är ett statligt bolag som utvecklar, sänder upp, testar och sköter driften av raketer, satelliter, ballonger och flygsystem.

40 års jubileum för första månfärden
Det är 40 år sedan Apollo 13 landade på månen - och det ska naturligtvis firas! Här är NASAs officiella jubileumssida.

Astrowebb
Rymdnyheter på svenska.

Rymden i dag
Rymdblogg - om livet som tar klivet ut i rymden

Illustrerad Vetenskap
Rymdblogg

Bloggen Rymdfilm
Rymdfilm är en blogg som drivs av Henrik Tornberg och handlar, som namnet antyder, enbart om rymdfilmer. Han recencerar allt från rymdthrillers till dramafilmer och komedier som på ett eller annat sätt har en koppling till rymden.

Christer & Morgan i P3 pratar om rymden
Christer och Morgan rapporterar om aktuella händelser i nyhetsströmmen. Tillsammans med er som lyssnar försöker vi förstå hur det stora hänger ihop med det lilla. Ett stående inslag i programmet handlar om rymden.Science Centers runt om i landet

Tekniska museet
Om du bor eller besöker Stockholm så passa på att besöka Tekniska museet. Fr.o.m. januari 2011 kan man här besöka världens största turnerade rymdutställning!!

Universeum
I Göteborg hittar  du Universeum, ett helt hus fyllt av utställningar om allt mellan himmel och jord, naturligtvis har de en utställning om rymden. 

Balthazar, Sinnenas Verkstad
I Skövde ligger detta science center som är fullt av klurigheter och fascinerande överraskningar!

eXperimentLabbet
eXperimentLabbet ligger i Kalmar. Det är ett science center fullt av spännande aktiviteter, utställningar och experiment som gör det lättare att förstå hur vår värld fungerar!

Dalénium
Med en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower är Dalénium ett perfekt utflyktsmål för den som besöker Västergötland och Stenstorp.

Framtidsmuséet
Ett science center i Borlänge. Här finns bland annat ett planetarium där man kan uppleva spännande och tidlösa berättelser om rymden.

Fenomenalen
Här kan du prova tekniska och vetenskapliga uppfinningar. Man både får och bör ta i allt som verkar intressant och spännande. Fenomelnalen finner du i Visby.

Innovatum
Trollhättans science center kan ståta med 4 400 kvadratmeter interaktiva utställningar att upptäcka och utforska.

Kreativum
I Karlshamn hittar man Kreativum, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser med ett hundratal "prova-på" stationer.

Navet
Från vatten i antikens Grekland till rymdens oändlighet. Resan går genom konst, matematik, teknik och kultur på detta science center i Borås.

Technichus
Science centret Technichus i Härnösand är fullt av fantasifulla och lärorika utställningar. Här kan du bekanta dig med mycket som rör livet på jorden och i universum.

Teknikens hus
Teknikens Hus i Luleå är Sveriges nordligaste science center. Här kan man bland annat besöka deras planetarium där man kan skåda norrsken, stjärnors och planeters gång på himlen och upptäcka stjärnbilderna.

Tom Tits Experiment
I Södertälje ligger Tom Tits, ett science ceter där man kan leka, upptäcka, utforska, äta. Två stora hus, en park - där finns saker att göra tillsammans en hel dag.

Upptech
Jönköpings science center Upptech är en plats för inspiration, upplevelser och utveckling, inom naturvetenskap och teknik. Här finns en experimenthall med interaktiva experimentstationer och inspirerande miljöer.

Fenomenmagasinet
Fenomenmagasinet består av två hus, en lada och en rundloge, fulla med experiment! Passa på att göra ett besök när ni är i Linköping.

Vattenhallen Science Center
I Vattenhallen i Lund finns något att  lyssna på - ljud och oljud, titta på - temautställningar, bygga - löd en blinkmojt, testa optik eller gyro.

Faktotum
I Eskilstunas science center kan du spela luffarschack mot en robot, prova på mätteknik, mekanik, energiomvandlingar, utväxling och mycket mer.

Molekylverkstan
Molekylverkstans experiment ska skapa ökad förståelse, ökad nyfikenhet, erfarenheter och kunskap om naturvetenskapa fenomen och tekniska lösningar. Har ni vägarna förbi Stenungssund så besök gärna detta science center.

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.