SpaceX vill göra två uppsändningar med samma raket – på 24 timmar

 
SpaceX

SpaceX har satt upp ett ambitiöst mål för 2019 – att använd samma Falcon 9-raket för att genomföra två uppsändningar på 24 timmar.

En sådan prestation skulle kräva mer än bara den snabba vändningen av Falcon raketens återanvändningsbara booster. Det skulle också kräva ett snabbt arbete med integrationen av den nya nyttolasten. Möjligheten att återstarta samma raket på en och samma dag skulle stärka SpaceX hållning om att en använd och testkörd raket är mer tillförlitlig än en ny. Att återanvända raketboostrarna är också ett sätt att hålla nere kostnaderna.

 

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.