Rymddrömmar och stockholmsvisioner - ny fotoutställning

Fotoutställningen Rymddrömmar och stockholmsvisioner i Kungsträdgården i Stockholm.
Fotoutställningen Rymddrömmar och stockholmsvisioner i Kungsträdgården i Stockholm.
 
Roger Schederin

Just nu visas fotoutställningen Rymddrömmar och stockholmsvisioner i Kungsträdgården i Stockholm. Här kan man se ett 30-tal häftiga och hissnande bilder av vår jord tagna från rymden.

Bilderna kommer från många olika platser i världen, var och en helt unik. Tillsammans utgör de vår vackra planet. Genom dem kan vi se på jorden ur ett perspektiv som skapar viktig förståelse för att vi måste ta hand om vår ömtåliga planet.

I år är det 60 år sedan människans dröm blev verklighet när Sputnik sändes upp i rymden. Sedan dess har rymdforskningen gått från att blicka ut till att i stor utsträckning blicka ner på jorden. Rymdverksamhet påverkar även vårt dagliga liv - till exempel satellitnavigering, en självklarhet i varje mobil. Hur kan vi dra nytta av rymden för att fortsätta utveckla Stockholm och Sverige?

Utställningen är en del av ett samarbete mellan Stockholms stad och Rymdstyrelsen och pågår mellan 4 oktober och 26 november 2017. 

 

Foto: Roger Schederin.

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.