James Webb Space Telescope försenas – igen

 
NASA–C. Gunn

Vi har skrivit mycket om rymdteleskopet James Webb här på Rymdkanelen. Teleskopet, som är en slags uppföljare till Hubbleteleskopet, skulle från börja början sändas upp i rymden 2011. Sedan dess har uppsändningen flyttats till 2013, 2015, 2018 och förra veckan kom beskedet att uppsändningen nu planeras till våren 2019.

”Det är inte problem med hårdvaran. Det tar bara lite längre tid än väntat att integrera de olika systemen”, sa Nasas Thomas Zurbuchen i en kommentar. Det är rymdteleskopets fantastiska solsköld som är problemet. Denna sköld består av mer än 100 tunna membran.

Läs mer på Space Daily.

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.