Civilingenjörsutbildning i rymdteknik fyller 20 år

 
Luleå tekniska universitet

För 20 år sedan började de första studenterna på civilingenjörsutbildningen i rymdteknik, vid Luleå tekniska universitet. Detta var Sveriges första civilingenjörsutbildning mot rymdteknik.

På torsdag 5 oktober, anordnas en förmiddag på rymdcampus i Kiruna för att träffas och lyssna till intressanta minnen och mål om Civilingenjör rymdteknik 20 år men också prata om framtiden. På plats finns bland annat de 160 studenter som just nu läser på civilingenjörsutbildningen i rymdteknik samt personal från Luleå tekniska universitet, Institutet för rymdfysik och flera rymdföretag.

Ronnie Lindberg är före detta student i rymdteknik och numera ansvarig för den svenska forskningssatelliten Mats på Rymdstyrelsen:

– Utbildningen blev en språngbräda till ett spännande rymdarbete på det europeiska rymdteknikcentret Estec i Nederländerna. Det är kul att kunna fortsätta arbeta inom det område som jag utbildade mig i.

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.