Här är Marsbilen som aldrig kommer nå Mars

Mars Rover Concept
Mars Rover Concept
 
NASA/Kim Shiflett

Visst ser detta ut som en bil hämtad ur en science fiction-film? Det är det också. Eller i alla fall nästan. Bilen, som kallas ”Mars Rover Concept” är byggd av företaget Parker Brothers Concepts, som bland annat skapat bilar till Batmanfilmen The Dark Knight.

Mars Rover Concept skapades för att inspirera under Nasas kampanj Summer of Mars. Bilen är sju meter lång, tre meter hög och fullt fungerande. I bilen ska fyra astronauter få plats att sitta och i baken finns ett litet laboratorium där tester ska kunna genomföras. Bilen drivs av en elmotor och är självförsörjande tack vare sina solpaneler.

 

 

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.