Fira Astroid Day den 30 juni 2017

Asteroid i rymden
Asteroid i rymden
 
ESA - ScienceOffice.org

Asteroider, meteoriter, meteorer och kometer. Alla är namn på stenklumpar i rymdenDessa stenklumpar kan variera i storlek och innehåll. Från sandkorn till stora klippblock. Med hjälp av radar och satelliter har forskare koll på tusentals asteroider som susar runt i vårt solsystem.

Evenemanget Asteroid Day vill med hjälp av en 24 timmar lång livesändning upplysa allmänheten om faran – och nyttan – med asteroider. Nasa, Esa och Jaxa är några av de organisationer som kommer bidra med innehåll. Se hela schemat här.

Följ livesändningen här den 30 juni 2017: https://asteroidday.org/live/

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.