Jessica Meir svarade på frågor om livet som astronaut

 
NASA

I december 2016 var det 10 år sedan Christer Fuglesangs första rymdresa. För att fira det anordnade Rymdstyrelsen ett tioårsjubileum på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Du kan titta på föreläsningen på vår Youtube-kanal. Till detta jubileum bjöd vi in den person som troligtvis kommer bli nästa svensk i rymden - svenskamerikanen Jessica Meir. Jessica har ännu inte fått något datum för sitt första uppdrag i rymden, men är nu helt färdigutbildad astronaut som jobbar på Nasa.

Förra veckan svarade Jessica på frågor från allmänheten på Nasas Tumblr-sajt. Gå in och kika!

 

 

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.