Gott nytt kinesiskt nyår!

Beijing i Kina. Bilden är tagen från den europeiska satelliten Sentinel-1.
Beijing i Kina. Bilden är tagen från den europeiska satelliten Sentinel-1.
 
ESA

Nu i dagarna genomgår Esas miljösatellit Sentinel-2 de sista testerna innan det är dags för avfärd till uppsändningsplatsen i Franska Guyana. Sentinel-2 är planerad att sändas upp i början av sommaren 2015, drygt ett år efter att den första satelliten i miljöövervakningsprogrammet  Copernicus (Sentinel-1) skickades upp i rymden. Det är just Sentinel-1 som har tagit bilden ovan över Kinas huvudstad Beijing. Bilden är tagen under slutet av 2014 och är en sammansättning av tre olika bilder. Med anledning av att det kinesiska nyåret infaller idag och att getens år tar sin början så vi vill önska alla ett gott nytt kinesiskt nyår!

Sentinel-2 testas i Tyskland.

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.