Veckans rymdaktivitet: Appar

Angry Birds Space

Nu har veckan kommit fram till vårt stående inslag Veckans rymdaktivitet. Idag blir det bland annat arga fåglar i rymden, inte på riktigt såklart utan i form av spelet Angry Birds Space och två stjärnskådar-appar. Vi har tidigare tipsat om en del rymdappar och spel till mobilen men eftersom utbudet av appar är nästan lika oändligt som rymden (nästan alltså), så här kommer några fler.

Angry Birds Space

För er som inte är bekanta med spelet Angry Birds så går det ut på att man med hjälp av en slangbella skjuter arga fåglar på ett givet mål, ofta ett gäng grisar. I den här senaste rymdversionen av spelet sitter man med sina fåglar på en planet och slungar iväg fågel efter fågel till närliggande planeter för att träffa de grisar som befinner sig där. Eftersom man skjuter iväg en angry bird till en annan planet så kan man i rymdversionen utnyttja den planetens dragningskraft. Om man missar målet första gången gör det inte så mycket eftersom den arga fågeln hamnar i omloppsbana kring planeten och man kan då lyckas träffa målet under nästa varv. Både smart och verklighetstroget!

Angry Birds Space finns både som en gratisversion och en betalversion som kostar 7 kr till din telefon. Ett extra plus får det eftersom spelet finns både till iPhone, Android, PC och Mac.

Sky Map

Sky Map är en app som hjälper dig när du är ute på stjärnskådning. Den visar himlakroppar i form av stjärnor, stjärnbilder, galaxer, planeter och vår egen måne. Allt man behäver göra är att låta mobilen ange din GPS-possition och sen talar appen om vad du kan se på himlen. Sky Map är gratis och finns till både iPhone och Android.

Sky Map

Stjärna 3D

Stjärna 3D är ytterligare en stjärnskådar-app. Den är som ett portabelt atlas över stjärnor för astronomer både på nybörjar- och avancerad nivå. Med hjälp av appen hittar du planeter, stjärnor, stjärnbilder, stjärnhopar, galaxer och nebulosor som är synliga baserat på din nuvarande plats och tid. Ett plus med den här appen är att den finns på svenska (och ca 25 andra språk). Den kostar 15 kr.

Stjärna 3D

Kategorier: 

Etiketter: 

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.