Gästblogg: Better safe than sorry

På det fjärde uppskjutningsförsöket av Discovery STS-133 åkte vi ut tidigt på morgonen för att få bra plats. Ännu en gång blev uppskjutningen tyvärr "scrubbed". Dom hade hittat en sprick i bränsletanken. Något besvikna blev vi då vi insåg att vi antagligen inte kommer att få se henne åka iväg innan vi har åkt tillbaka till Sverige.

Det är nu också klart att det inte blir någonting före den 30:e november vilket innebär att vi definitivt inte kommer få se henne lyfta. STS-133 verkar vara ett otursdrabbat uppdrag. Det är många här som har väntat och folk börjar bli trötta och många är såklart besvikna. Längs vägarna vid vattenbrynet har det varit förberedelser med temporära parkeringsplatser, stånd som säljer rymdmerch, bajamajor och på vissa ställen storbildsskärmar. Nu packar alla ihop.

"Better safe than sorry" säger man här och det är vi beredda att hålla med om.

Nu fortsätter vår resa här i fina Florida i en vecka till men vi återkommer med fler bilder från Kennedy Space Center och Astronaut Hall of Fame. Om det är någon som vet om det hålls något uppskjutnings-event för STS-133 i Stockholm eller Malmö när vi är tillbaka så får ni gärna höra av er :)

Gästbloggarna Sebastian och Daniel är på plats för uppsändningen av Discovery och STS 133. Läs mer om de här.

Kategorier: 

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.