Söndag och måndag i Florida

Jag reste ned till Florida den 3 augusti med hela familjen med hopp om att få se Christer starta. Men redan då visste vi att upskjutningen skulle flyttas till en tidpunkt efter den 17 augusti - då vi måste åka hem för att barnbarnen skulle börja skolan. Men vi åkte till Kennedy Space Center och tog den vanliga bussturen och den förde oss mycket nära Chrísters rymdskepp som Du ser nedan. Jag åker tillbaka till Florida på fredag den 21 augusti för att titta på starten för STS-128! KSC16Aug2009.jpg Men vi blev inte helt lottlösa på raketstartfronten! I måndags morse (lokal tid), en timme innan vi lämnade hotellet i Cocoa Beach sändes en GPS-satellit upp från Cape Canaveral Air Force Station. Det vara bara att knalla ned på stranden klockan 0635 lokal tid så bjöds vi på ett storlaget skådespel! GPS17aug2009A.jpg Delta-2-raketen lyfte klockan 0635 lokal tid (1235 sv.t.) från Launch Complex 17A vid Cape Canaveral Air Force Station. GPS17aug2009B.jpg Raketen svepte förbi månen på sin väg mot omloppsbana! Sven Grahn

Kategorier: 

Kommentarer

Jag och min brorsa planerar också att åka över fredag 21 aug.
Var ska ni bo? Vore kul att träffa andra svenskar som åker över :)
Min mail är: marcus.reiner@gmail.com

hej hej! Jag har ingen aning om var Sven ska bo, men jag skickar frågan vidare till honom med din mail.

Ha en underbar resa. Lite avis är jag allt :)

Kolla in senaste klippet med Christer på http://www.rymdkanalen.se/blogg/2009/8/skype-intervju-med-fuglesang-fran... där han bl a pratar om en mötesplats för svenskar som är i Florida för att se uppsändningen... Kanske kan va nåt?

Hej!

Det är ju en stor delegation från ESA och Sverige som åker ned, men samtidigt är vi nog många svenskar som åker ned "privat" också.

Christer Fuglesang gav ett tips om att vi kunde träffas på en bar ute på Cocoa Beach-piren under uppskjutningskvällen hörde jag i intervjun som är länkad nedan. Själv sitter jag på Gray Line-bussen på väg från Orlando till KSC just då. Jag kommer till KSC kl. 19.00 ungefär, så jag hinner inte dit i tid. Och jag gissar att ESA-delegationen har kvällen planerad? Så vad sägs om att träffas på Cocoa Beach eller inne på KSC dagen efter?

Det vore ju roligt att träffa alla när vi ändå är där nere för samma sak, att se Christer åka upp med STS-128! Lite synd om vi alla är utspridda "på olika öar"...

Mvh,
Robert

Så du ska se uppskjutningen från The Causeway? Vi fick bara biljetter till Visitors Complex men har fortfarande inte bestämt om vi ska se den därifrån.
Vad jag har läst mig till på den här väldigt bra sidan: http://www.launchphotography.com/Shuttle_Launch_Viewing.html är att Titusville är näst bästa stället att se uppskjutningen från.

Jag ses också gärna dagarna runt uppskjutningen. Vi har tänkt åka en guidad tur på KSC lördag eller söndag om det finns biljetter kvar då (det är ju roligare att åka turen när färjan står på plattformen).
Om folk har tänkt att bo i Cocoa Beach låter ju piren som Christer tipsar om bra att ses vid dagen innan eller efter.

Jo, jag fick tag Causeway-biljetter från Gator Tours. Jag testade först att "hänga på låset" för att få tag i Nasas egna biljetter. Jag hade loggat in på banken, skrivit en textfil med alla mina uppgifter så att jag bara kunde klippa ut och klistra in på beställningssidan, men icke... De var slutsålda inom 3 minuter... Jag får gå två dagar på min biljett, men eftersom jag får biljetten först på uppskjutningsaftonen, så blir heldagsturen för mig dagen efter. (Men, man kan ju alltid ta en extra dagstur innan också :-) )

Jag tror nog vi kan få ihop några stycken så vi kan träffas. Vi får väl höras lite närmare, men Cocoa Beach låter då bra för min del. Vi hörs och ses!

Hej!

Jag kommer att åka ned till Florida den 21:a augusti. Det vore roligt att träffa ni andra där! Kontakta mig gärna på adressen: robert@wiklund-ekg.com.

Mvh,
Robert

Jag bor på Wakulla Suites,några kvarter söder om Ron Jons Surfshop. Telefon: +46703443844.

svengrahn@telia.com

Sven

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.