Söndag och måndag i Florida

Jag reste ned till Florida den 3 augusti med hela familjen med hopp om att få se Christer starta. Men redan då visste vi att upskjutningen skulle flyttas till en tidpunkt efter den 17 augusti - då vi måste åka hem för att barnbarnen skulle börja skolan. Men vi åkte till Kennedy Space Center och tog den vanliga bussturen och den förde oss mycket nära Chrísters rymdskepp som Du ser nedan. Jag åker tillbaka till Florida på fredag den 21 augusti för att titta på starten för STS-128! KSC16Aug2009.jpg Men vi blev inte helt lottlösa på raketstartfronten! I måndags morse (lokal tid), en timme innan vi lämnade hotellet i Cocoa Beach sändes en GPS-satellit upp från Cape Canaveral Air Force Station. Det vara bara att knalla ned på stranden klockan 0635 lokal tid så bjöds vi på ett storlaget skådespel! GPS17aug2009A.jpg Delta-2-raketen lyfte klockan 0635 lokal tid (1235 sv.t.) från Launch Complex 17A vid Cape Canaveral Air Force Station. GPS17aug2009B.jpg Raketen svepte förbi månen på sin väg mot omloppsbana! Sven Grahn

Kategorier: 

snsb-logo

På Rymdkanalen kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. Rymdkanalen ägs och drivs av Rymdstyrelsen.